Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Prádlo

Jak zvolit správnou velikost spodního prádla?

Spodní prádlo obvykle nepatří k nejzajímavějším druhům oblečení, ale pokud si vyberete špatně, budete mít problém! Nikdo nechce, aby ho spodní prádlo celý den někde táhlo, škrtilo, vyhrnovalo se mu a podobně. Najít pohodlné spodní prádlo není těžké, když si umíte správně vybrat. Ať už nakupujete pánské nebo dámské spodní prádlo, znalost typu postavy a volba správné velikosti vám pomůže. Některé styly spodního prádla totiž mohou být pohodlnější než jiné i v závislosti na tom, jakou má člověk postavu. Co tedy udělat proto, abyste si pořídili pohodlné spodní prádlo?

Změřte si pas a boky 

Pokud znáte rozměry svého pasu a boků, budete schopni najít správnou velikost spodního prádla různých značek. Pomocí metru změřte svůj přirozený pas a nejplnější část boků, abyste si mohli vybrat nejpohodlnější velikost pro svou postavu.

  • Svůj přirozený pas zjistíte tak, že se ohnete do strany. V pase se vám vytvoří záhyb, který vám ho pomůže určit.
  • Při měření boků mějte metr rovnoběžně se zemí.

Zkontrolujte naměřené míry ještě jednou, a vyhledejte informace o velikosti

Je dobré změřit si dvakrát pas i boky, abyste se ujistili, že máte v obou případech stejné míry. Přesně podle přísloví – dvakrát měř a jednou řež. Jakmile budete mít změřeny pas i boky, můžete se podívat na informace o velikosti jakéhokoliv spodního prádla, o kterém uvažujete, abyste se ujistili, že vám správně padne. Kontrola měření je důležitá, protože někdy se vám měření nepovede hned napoprvé. Pokud se vaše míry na druhý pokus liší, změřte je potřetí. Jedno z těchto měření by mělo souhlasit, takže při nakupování použijte velikosti, které se shodují. Na co ještě pamatovat?

Dejte přednost pevné gumě

Nikdo nechce celý den popotahovat spodní prádlo, aby mu nesklouzlo nebo nespadlo. Vybírejte proto spodní prádlo, které má v pase pevnou gumu, abyste věděli, že zůstane na svém místě.

Vyhněte se příliš těsnému spodnímu prádlu

Příliš těsné spodní prádlo nevede jen k nelichotivým boulím a dalším nerovnostem pod oblečením, ale může také způsobit odření a podráždění kůže třením. 

  • Obecně platí, že jakékoliv spodní prádlo, které je natolik těsné, že zanechává stopy na kůži, je příliš těsné.
  • Příliš těsné spodní prádlo také špatně dýchá, takže může vést ke zdravotním problémům. Navíc se v něm budete více potit. 

Prádlo musí sedět

Před odchodem z domu je důležité se ujistit, že spodní prádlo hladce přiléhá k tělu. Jakékoli kalhotky, které se pod oblečením shrnují nebo rolují, budou nepohodlné, protože je budete neustále popotahovat, aby vás netlačily nebo nepadaly dolů. Nejenže může být shrnující se spodní prádlo z dlouhodobého hlediska nepohodlné, ale může zkazit i ten nejlepší outfit. To je důležité zejména u šatů a sukní.

Kdy prádlo vyměnit za nové?

Shrnování a rolování je často známkou starého, opotřebovaného spodního prádla; znamená to, že látka ztratila svou pružnost a prádlo je vám nyní příliš velké. Pokud se vám spodní prádlo, které doposud perfektně sedělo, shrnuje, je třeba ho vyměnit za jiné.

Milena

Tak to jsem já. Milena. Ta, co píše.

Související články

Back to top button