Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Novinky

Jak na barevné líčení 

Toužíte po hravém líčení plném barev, za kterým se budou lidé otáčet? Nepřeberné množství různě barevných odstínů líčidel doslova láká k experimentování. Jaké barvy se k sobě hodí a co je letošním trendem?

Vždy zohledněte váš barevný typ

Při výběru barevných kombinací je dobré znát svůj barevný typ. Barevná typologie vám pomůže zjistit, jaké barvy se hodí přímo k vám. Oblečení a make-up by totiž měly ladit s vaší barvou očí, vlasů a pleti. Barevné typy se rozdělují do 4 skupin, které jsou inspirovány ročními obdobími. Zjistěte, k jakému barevnému typu patříte vy.

Nejprve sjednoťte barvu pleti

Při líčení je dobré začít s kvalitním základem a ten tvoří sjednocený tón pleti. V obchodě sáhněte po make-upu s rozjasňujícími schopnostmi, a hlavně s lehkou konzistencí. Na případné drobné nedokonalosti dobře poslouží korektor. Zaměřte se především na kruhy pod očima a malé pupínky.

Nezapomeňte také na matný bronzer, který zvýrazní lícní kosti a na tvářenku. Ta vaší pleti dodá svěží a zdravý nádech. V dalším kroku pokračujte rozjasňovačem. Naneste jej na lícní kosti a trošku i na okolí rtů. 

Zdroj: dm.cz, Nikol Fialová

Bez upraveného obočí se neobejdete

Následně přejděte k úpravě obočí. Perfektně tvarované a upravené obočí dokáže rozzářit váš pohled, zjemnit ho nebo mu dodat jiskru. Světlé obočí je dobré zvýraznit pomocí matného stínu v barvě vašich vlasů. Hustotu a objem dodáte obočí pomocí ostře ořezané tužky nebo fixu. Na závěr obočí uhlaďte průhledným gelem.

Dobrý základ pro oční stíny

Než přijde na řadu to nejdůležitější, doporučujeme nanést na víčka krémovou bázi, která je připraví na aplikaci očních stínů a zakryje případné nedokonalosti.

Stíny na oči vybírejte podle barvy očí

A teď se konečně dostáváme k tomu hlavnímu – oční stíny. Jejich barva by se měla volit podle barvy vašich očí. Víte, které jsou pro vás ty pravé? V létě doporučujeme vybírat voděodolnou kosmetiku, se kterou můžete klidně i do bazénu nebo proběhnout letním deštěm.

Modré oči

Majitelky modrých očí by měly vsadit nakovové odstíny, jako je bronz, zlato nebo stříbro. Chybu neuděláte ani s tmavě šedými či béžovými barvami. Co ale určitě nezkoušejte, jsou odstíny cihlové a červené, které zvýrazní začervenání a žilky.

Zdroj:dm.cz, Nikol Fialová

Zelené oči 

V tomto případě je nejlepší sáhnout po růžové a fialové. Skvěle vám sednou také cihlové odstíny. Naopak se vyhněte modré, díky které můžete vypadat unaveně.

Hnědé oči

Hnědé oči slaďte s fialovou nebo khaki barvou, které podtrhnou váš pohled. Z jemnějších tónů doporučujeme meruňkovou nebo béžovou. Naopak se vyvarujte tmavých odstínů. Vaše oči by působily smutně a nevýrazně.

Lesk na rty je zpátky a tmavé barvy s ním

Letošní trendy jsou postavené na kontrastech mezi tmavě namalovanýma očima a zářivým leskem na rty. Volte tedy temné stíny a k nim černou konturovací tužku s černou řasenkou. 

Na ústa použijte hydratující lesk na rty nebo můžete vyzkoušet hit loňského roku ombre rty. Jedná se o rty, které nemají jasný obrys a jsou odstínovány od středu rtů ke kraji od nejtmavšího odstínu po nejsvětlejší. 

MK Redakce

Přinášíme Vám trendy z oblasti módy, tipy na praktické využití a nejrůznější vychytávky. Zajímá Vás móda a nestíháte vše sledovat? Pak jste zde správně.

Související články

Back to top button